Cliniclands Praktisk guide Blegning

I denne praktiske vejledning i blegning tilbyder vi dig et udvalg af materialer, instrumenter og anvendelser til professionel blegning, som du kan optimere din behandling med.

Følg os online på cliniclands.dk

PRAKTISK GUIDE BLEGNING

BLEGNING HJEMME MED INDIVIDUELLE SKINNER| BLEGNING HJEMME MED SKINNER, DER ER KLAR TIL BRUG | BLEGNING PÅ KLINIKKEN | A-VITAL BLEGNING | WHITE SPOT-BEHANDLING | KLARGØRING AF BLEGESKINNER | PATIENTSTØTTE | PATIENTKOMMUNIKATION

Der er mange årsager til misfarvning af tænderne. Disse skyldes normalt mad, drikkevarer og tobak. Ælde fører også til mørkere tænder. Disse misfarvninger kan let bleges med gennemtestede blegeprodukter. Hvis misfarvningen skyldes sygdom, skade eller har en medicinsk årsag, skal sådanne elementer bleges på en særlig måde. Professionelle blegebehandlinger er den mindst invasive mulighed for sikkert at gøre misfarvede tænder lysere. I denne praktiske vejledning i blegning tilbyder vi dig et udvalg af materialer, instrumenter og anvendelser til professionel blegning, som du kan optimere din behandling med. Log ind eller opret kundekonto. Cliniclands har Nordens største sortiment for dentale forbrugsvarer, og det til konkurrencedygtige priser! Allerede kunde? Log ind her www.cliniclands.dk Klik her for at oprette kundekonto. www.cliniclands.dk/register Forord og indholdsfortegnelse

De mest almindeligt anvendte aktive stoffer som blegemidler er carbamidperoxid og brintoverilte. Blegeprocessen starter, når carbamidperoxid og brintoverilte frigiver oxygenradikaler. De trænger ind i emalje og dentin, og de oxiderer farvepigmenter, som derfor bliver farveløse. Ved blegning kan koncentrationer på op til 6 % brintoverilte trænge igennem tænderne. En tredjedel af den carbamidperoxid, der findes i blegemidler, nedbrydes til brintoverilte. Brintoverilte nedbrydes derfor hurtigere end carbamidperoxid. Det er vigtigt at bestemme intensiteten af blegemidlerne korrekt. I talrige studier er det blevet påvist, at peroxid er effektivt til at blege tænder. Blegemidlerne har en negativ indflydelse på eksisterende restaureringer og bindingsmaterialer.

Med venlig hilsen Cliniclands

Det nuværende valg af blegeprodukter er bredt, og der er mange individuelle muligheder.

Blegning er ikke længere noget, man gør af forfængelighed. Det er i mange år blevet bevist, at når instruktionerne følges korrekt, giver ikke-invasive teknikker overraskende resultater. For mange patienter er et strålende, hvidt smil ret nemt at opnå. For andre er det nødvendigt med en mere intensiv behandling for at opnå det samme resultat. Dette er f.eks. tilfældet med visse misfarvninger som f.eks. hvide pletter eller gule pletter. SMIL-MAKEOVER I takt med at efterspørgslen stiger, så patienterne får det perfekte, strålende hvide smil, er det muligt at opnå det ønskede resultat gennem en kombination af ortodontisk behandling, blegning og restaurering. Kombinationen af de kosmetiske behandlinger er attraktiv for patienterne, fordi det æstetiske resultat kan opnås i en enkelt behandlingsproces.

01 BLEGNING HJEMME MED INDIVIDUELLE SKINNER �������������������� 7 02 BLEGNING HJEMME MED SKINNER, DER ER KLAR TIL BRUG �� 10 03 BLEGNING PÅ KLINIK ����������������������������������������������������������������� 11 04 A-VITAL BLEGNING ������������������������������������������������������������������� 12 05 BEHANDLING AF WHITE SPOTS ������������������������������������������������ 13 06 KLARGØRING AF BLEGESKINNER �������������������������������������������� 17 07 PATIENTSTØTTE ����������������������������������������������������������������������� 19 08 PATIENTKOMMUNIKATION ������������������������������������������������������ 20 �������������������� �� ����������������������������������������������������������������� ������������������������������������������������������������������� ������������������������������������������������ �������������������������������������������� ����������������������������������������������������������������������� ������������������������������������������������������

Det er endda muligt at gennemgå behandlingen, næsten uden at man kan se det, idet man bruger transparente skinner.

INTRODUCING THE CONFIDENT SMILE MAKEOVER

MAXIMISE YOUR SMILE MAKEOVER WORKFLOW

2

Praktisk guide Blegning

3

Bestil online via www.cliniclands.dk eller per telefon 71 82 65 83

Optident White Dental Beauty

Reveal Clear Aligners Med introduktionen af Reveal Clear Aligners tilbyder Henry Schein en praktisk løsning til patienter, der ønsker at forbedre deres smil ved hjælp af en behandlingsplan, der er godkendt af en tandlæge eller en tandlæge efter eget valg.

OVERLEGEN TILPASNING Der er brug for mindre ortodontisk tilbehør, fordi Reveal passer præcist. Processen er blevet testet i omfattende grad på verdensplan. Derfor kan du tilbyde Reveal med fuld tillid til behandlingsresultatet. UNIKKE FUNKTIONER: • Enestående tilpasning; den unikke tilpasning betyder, at alt tilgængeligt hårdt og blødt væv i anatomien genskabes. • Optimeret trimning; præformet til at gribe fat i interproksimale og gingivale kanter, hvilket yderligere forbedrer kontrollen uafhængigt af andre tilstedeværende materialer. • ClearWear-materiale; præcise effektniveauer til en behagelig og hurtig behandlingsbane. • Krystalklar ClearWater-materiale, der ikke farver eller misfarver. • Glatte kanter; maksimerer patientkomforten. HVORFOR BLIVE UDBYDER AF REVEAL? Reveal Clear Aligners tilbyder en ny løsning, der giver dine patienter en pålidelig, ortodontisk behandling, der både er komfortabel og æstetisk. Med praktisk support til implementering og adgang til en lang række unikke markedsføringstjenester giver Reveal din praksis en ekstra dimension, opgradering og omsætning.

White Dental Beauty er en gel af høj kvalitet til blegning af tænder. Tæt samarbejde med verdens mest erfarne klinikere og indflydelsesrige kommentatorer har banet vejen til den seneste udvikling, høj kvalitet og klinisk forstærkede produkter. White Dental Beauty-geler til blegning er specielt udviklet og pakket til en vellykket behandling. White Dental Beauty har fire forskellige blegesystemer, der alle er udstyret med NOVON®. NOVON Brintoverilte er et effektivt blegemiddel. Perhydroxylioner frigivet under nedbrydningen af brintoverilte er ansvarlige for blegeeffekten. Nedbrydningen af brintoverilte fremmes kraftigt under alkaliske forhold.

NOVON®, den patenterede aktive ingrediens i White Dental Beauty-geler har en ny naturlig egenskab: Den forbliver stabil ved en neutral pH-værdi i sprøjten, men efter fortynding stiger pH-værdien hurtigt. Denne stigning i pH, fra neutral til alkalisk, fører til en øget frigivelse af perhydroxylioner, hvilket igen resulterer i en mere effektiv blegning. Den unikke NOVON® formel giver White Dental Beauty-gel en uovertruffen, accelereret blegeeffekt, der er sikker, effektiv og tandvenlig. NOVON® er en eksklusiv patenteret teknologi (USA-patentnr. 8.815.217 B2). SAMMENSÆTNING AF VISKØS GEL Gelen holder skinnen på plads, lige så godt som skinnen holder gelen. Skinnens design er vigtig for hver blegningsbehandling. Uanset beholderne på den labiale overflade skal gingivakanten forsegles godt. Gelen løber ikke ud af skinnen, fordi den er viskøs uden at være for klistret, og den bevarer det optimale vandindhold. 20 % VANDINDHOLD Det er vigtigt, at gelerne er vandbaserede. Fordi peroxid dehydrerer tænderne, hjælper vores gel med at holde dem så hydrerede som muligt, mens den optimale viskositet bevares. KALIUMNITRAT Gelen indeholder også kaliumnitrat (KNO3) – kalium, nitrogen og ilt. Dette er en desensibilisator, der trænger ind i tubulerne, mens gelen oxiderer tænderne, depolariserer nerven og forhindrer ny polarisering. MINTSMAK Mange blegeprodukter indeholder glycerin, der forlænger holdbarheden. Derfor kan nogle geler have en ubehagelig smag. WDB-gel indeholder ingen glycerin, men bevarer en frisk, behagelig pebermyntesmag.

Skinnerne er designet med henblik på æstetik og patientkomfort. De er mere gennemsigtige end de fleste andre skinner på markedet. På grund af deres perfekte pasform er der i mange tilfælde ikke brug for noget eller kun behov for ganske lidt tilbehør. Glatte, polerede kanter øger patienternes komfort.

TIL BEHANDLER OG PATIENT Reveal er nem at integrere i den daglige tandpleje og kan derfor anvendes med det samme. Henry Scheins ortodontiske specialister tilbyder fuldstændig klinisk support til systemet, herunder information til patienter om fordelene ved dette produkt. Derudover er der et Reveal- websted for patienter og tandlæger, der giver et omfattende overblik over det patenterede Reveal-produkt, ofte stillede spørgsmål og en trinvis præsentation af Reveal-processen. Der gives derfor også god patientstøtte. PROCESSEN Behandlingsplaner for Reveal sendes inden for Henry Schein One’s Digital Dental Exchange (DDX®)-webportal. Her kan fagfolk inden for tandpleje indsende, se og følge op på oplysninger og behandlingsplaner. Tandlæger og specialtandlæger i ortodonti kan overføre digitale billeder eller endda indsende traditionelle udskrifter, hvis det ønskes. Umiddelbart efter at alle patientoplysninger er blevet uploadet, udarbejder Reveal Lab en anbefaling til en behandlingsplan, der skal godkendes af tandlægen. Tandlægen eller specialtandlægen i ortodonti kontrollerer og vurderer behandlingen, overvåger patientens fremskridt og justerer behandlingen efter behov.

ILT

FOSFOR

KVÆLSTOF

HYDROGENBINDING

HYDROGEN

URINSTOF

BRYNTOVERILTE

NATRIUMTRiPOLYFOSFAT

4

Praktisk guide Blegning

5

Bestil online via www.cliniclands.dk eller per telefon 71 82 65 83

CompoSite

KAPITEL 1 BLEGNING HJEMME med individuelle skinner

Optident White Dental Beauty 5% carbamide peroxide mild 9880092 8x 1,2 ml 9881955 40x 1,2 ml til følsomme patienter Optident White Dental Beauty 6% hydrogen peroxide 9881852 8x 1,2 ml 9881855 40x 1,2 ml 9881849 4 x 3ml 9881859 20 x 3 ml 9881856 2 x 3 ml bæretid 30-90 minutter Optident White Dental Beauty 10% carbamide peroxide 9881850 8x 1,2 ml 9881853 40x 1,2 ml 9881847 4 x 3ml 9881860 20 x 3 ml 9881857 2 x 3 ml bæretid 2-4 timer Optident White Dental Beauty 16% carbamide peroxide 9881851 8x 1,2 ml 9881854 40x 1,2 ml 9881848 4 x 3ml - 16% 9881861 20 x 3 ml 9881858 2 x 3 ml bæretid 1-2 timer Optident White Dental Beauty Selopløselige Blegestrips 6% hydrogenperoxid 6107160 1 x 28 stk

WHITE DENTAL BEAUTY White Dental Beauty 10 % og 16 % carbamidperoxid med kaliumnitrat og fluorid. White Dental Beauty 6 % brintoverilte er den stærkeste blegemetode til hjemmebrug. Det anbefales at bruge den i 30-90 minutter. Fordele ved White Dental Beauty DOBBELT BLEGNING fjerner misfarvninger fra tændernes overflade og gør dem lysere indefra. MILD Det er en blød og sikker blegegel. Den er udviklet til at hjælpe personer med følsomme tænder med at blege deres tænder med tillid. Den unikke 5 % CP- formel med NOVON® sikrer de samme resultater som en standard 10 % CP-gel, men med klart mindre sensitivitet, når den anvendes i 2 timer om dagen. OVERLEGEN STABILITET Den kan opbevares i op til 24 måneder ved en temperatur på mellem 2 °C og 24 °C (35-75 °F). MERE PATIENTKOMFORT med NOVON®. Tænderne bleges hurtigt og effektivt inden for en kortere tidsramme; øger patientens tillid til behandlingen. BÆREDYGTIG EMBALLAGE er ikke kun attraktiv og innovativ, men fuldstændig genanvendelig, hvilket reducerer CO2-udledning.

Optident White Dental Beauty CompoSite

9884026 Si M - Masque (M), Flow, 2x 1,8 g 9884027 Si M - Multiplo (MP), Flow, 2x 1,8 g

9884021 Si 0 - 1905, 4 g 9884022 Si 0.5 - 1906, 4 g 9884023 Si 1 - 1907, 4 g 9884024 Si 2 - 1908, 4 g 9884025 Si 3 - 1909, 4 g 9884019 Posterior, 4 g 9884020 Emalje, 4 g

White Dental Beauty CompoSite tilbyder den perfekte farvepalet, der giver et hvidere smil. Det opfylder patienternes moderne krav til at skabe et imponerende, men overkommeligt smil. En enkel og velforsynet værktøjskasse, der giver resultater i høj kvalitet i daglig praksis. Dette kompositsystem giver en behagelig behandlingstid, stærk slidstyrke, fremragende behandling og en krystalklar finish. CompoSite er det perfekte system til ungdommelige og energiske æstetiske restaureringer.

PRAKTISKE MARKEDSFØRINGSVÆRKTØJER til at promotere White Dental Beauty til patienter.

WHITE DENTAL BEAUTYS BLEGESTRIPS giver dine patienter mere frihed til at blege og

White Dental Beauty CompoSite, udvalgt af tandlæger til tandlæger, godkendt og instrueret af StyleItaliano.

Genfyld 9884030 Si 0 - 15x 0.25 g (1914) 9884031 Si 0.5 - 15x 0.25 g (1915) 9884032 Si 1 - 15x 0.25 g (1916) 9884033 Si 2 - 15x 0.25 g (1917) 9884034 Si 3 - 15x 0.25 g (1918)

opfriske tænder. Perfekt til at vedligeholde sin tidligere blegebehandling eller som et blegningsalternativ mellem behandlinger. Gennem en unik kombination af 6% hydrogenperoxid og 2 fosfater (Natriumhexametafosfat og natriumtrifosfat), der accelererer blegeprocessen, bliver bæretiden er så kort som 15 minutter*. Universal fit: Strip tilpasser sig til tænderne for at passe til 99 % af brugerne, både for øvre og nedre tænder. Selvopløselig : Opløses inden for 15 minutter. Gennemsnitlig opløsningstid afhænger af fugtkontakt. Usynlig: Disse strips kan bruges når som helst og efterlade din mund ren og frisk. Triple action formula : Bleger tænderne indefra, fjerner overfladepletter og giver en frisk ånde.

COMPOSITE-SYSTEMET DREVET AF STYLEITALIANO

CompoSite-systemet omfatter følgende: Si0, Si0.5, Si1, Si2 og Si3 kendt som de ”fem nuancer af hvid”. Disse nuancer er designet til at reparere tænder og give et perfekt farvematch mellem blegede og naturligt hvide tænder. De multifunktionelle farver kan bruges som et enkelt lag til helfacader eller i kombination med Si E-emalje ved dobbeltlagsteknik.

9884028 Posterior (P) - 15x 0.25 g (1912) 9884029 Emalje (E) - 15x 0.25 g (1913)

9884017 Komplet sæt sprøjter 9884018 Komplet sæt spidser

* Gennemsnitlig opløsningstid afhænger af fugtkontakt.

#whiteology, mere end en ny disciplin. Læs mere.

6

Praktisk guide Blegning

7

Bestil online via www.cliniclands.dk eller per telefon 71 82 65 83

Indtil nu har personer med følsomme tænder haft svært ved at blege deres tænder, eller de har været nødt til at undgå det helt.

Cavex Bite&White 558829

Med ABC Master Kit tilbyder Cavex en tretrinsløsning til at blege tænder sikkert, effektivt og særlig smertefrit. Systemet omfatter følgende trin: Trin 1: Aktivér med StainLess. Bite&White StainLess aktiverer surheden i munden og får blegningsgelen til at virke bedre. Trin 2: Blegning med Bite&White-blegegel Trin 3: Konditionering med ExSense Efterpleje med Bite&White ExSense til mineralisering fylder tubulerne og mikrorevner og forhindrer dermed følsomhed. Illuminé-blegegel indeholder carbamidperoxid, som har vist sig at være den mest effektive behandling til hjemmebrug ved misfarvning af tænderne. Illuminé 10 % blegegel indeholder 10 % carbamidperoxid, som frigiver en koncentration på ca. 3,6 % brintoverilte (den aktive ingrediens). Illuminé 15 % blegegel indeholder 15 % carbamidperoxid, som frigiver en koncentration på ca. 5,4 % brintoverilte (den aktive ingrediens).

White Dental Beauty Mild er et blødt og sikkert blegemiddel til tænder, der er udviklet til at hjælpe med at reducere følsomheden, når dine tænder bleges. Den unikke 5 % CP-formel fra White Dental Beauty Mild, hvor NOVON® er indbygget, sikrer de samme resultater som en standard 10 % CP-gel, men generelt med mindre sensitivitet.

Se filmen på YouTube

Ultradent Products Opalescence PF 10% Patient Kit 806137 melon 806140 mint 806143 regular Tandlægesæt 806136 melon 806139 mint 806142 regular

Opalescence gel anbefales til blegebehandlinger af misfarvede tænder eller behandlinger inden placering af kompositmateriale, facader og/eller kroner. Det er en effektiv metode til helt eller delvist at nedbryde den indvendige misfarvning af et tandelement, uanset om misfarvningen er resultatet af medfødte, systemiske, farmakologiske, traumatiske, aldersrelaterede eller andre faktorer. Den afhjælper ligeledes misfarvning forårsaget af fluorose og tetracyclin. Den klæbrige, viskøse formel forhindrer Opalescence gel i at flyde ud af blegeskinnen. Desuden holder den klæbende gel blegeskinnen godt på plads. Opalescence gel indeholder kaliumnitrat og fluorid (også kaldet PF). Produktet indeholder 20 % vand, og derfor forebygges dehydrering og fornyet misfarvning. Akademisk forskning viser, at gelen forbliver aktiv mellem 8 og 10 timer, når tænderne bleges om natten.

Dentsply Sirona Illuminé 471287

10% carbamidperoxid 15% carbamidperoxid

471289

Genfyld 806138 806141 806144

melon

mint

Ivoclar Vivadent Vivastyle 498621

VivaStyle 10 % og VivaStyle 16 % indeholder det gennemprøvede carbamidperoxid til effektive og milde blegebehandlinger. Det tilsatte kaliumnitrat, den milde mintsmag og den korte

regular

10% carbamidperoxid 16% carbamidperoxid

Ultradent Products Opalescence PF 16% Patient Kit 806153 melon 806148 mint 806151 regular Tandlægesæt 806145 melon 806147 mint 806150 regular

498646

påføringstid giver en mild og effektiv blegemiddelbehandling til tænderne.

VivaStyle 16 % anbefales til svært misfarvede tænder. VivaStyle 10 % er en gel til blegning af let misfarvede tænder.

Genfyld 806146 806149 806152

melon

mint

regular

Henry Schein Natural Elegance Bleach

Natural Elegance Bleach til hjemmebrug med 10 % eller 16 % carbamidperoxid. Den viskøse gel indeholder kaliumnitrat (KNO3), som hjælper med at forebygge tandfølsomhed under og efter blegningsbehandlinger.

9008873 10% carbamidperoxid 9008874 16% carbamidperoxid

Voco Perfect Bleach 101786

Perfect Bleach er et blegesystem med carbamidperoxid. Afhængigt af misfarvningen kan man vælge mellem 10 % eller 16 % (3,5 % eller 6 % brintoverilte).

10% carbamidperoxid 16% carbamidperoxid

475618

8

9

Bestil online via www.cliniclands.dk eller per telefon 71 82 65 83

Denne metode er et professionelt alternativ til ikke-receptpligtige blegemidler. Det er en nem og hurtig måde at starte blegnings- behandlinger på. Det kan også bruges efter behandlingen. Der er ikke behov for forme, og der er ikke behov for specialfremstillede skinner. Produkterne er klar til brug og kan bruges direkte fra emballagen. Efter at have fået instruktioner på tandklinikken kan patienten starte den første blegemiddelbehandling med det samme. KAPITEL 2 BLEGNING HJEMME med brugsklare skinnor

KAPITEL 3 BLEGNING PÅ KLINIKKEN

Med denne metode behandles patienten på tandklinikken ved hjælp af et kemisk aktiveret produkt. Det er den professionelle løsning for dem, der ønsker at se øjeblikkelige resultater. Efter behandlingen kan patienten fortsætte med at bruge en blegemetode til hjemmebrug.

Ultradent Products OpalDam Green

OpalDam er en lyshærdende, passiv klæbende (forseglende) syntetisk barriere på methacrylatbase. Det bruges til at isolere væv og dentalelementer, der er blevet bleget. Hvis en enkelt tand eller et element skal bleges, kan OpalDam bruges til at beskytte de tilstødende elementer. OpalDam reflekterer lys for at minimere varmeudvikling og vævsfølsomhed under hærdning. OpalDam Green giver altid en sikker, tydelig barriere. Opalescence Office er et effektivt blegeprodukt til tænder, der er baseret på 6 % brintoverilte. Det anvendes på tandklinikken for at opnå en sikker og behagelig behandling. Ligesom Opalescence PF-blegeprodukter til hjemmebrug indeholder Opalescence In-Office også kaliumnitrat og fluorid (PF). Forskning viser, at kaliumnitrat og fluorid faktisk hjælper med at forebygge tandsensitivitet, og at emaljen styrkes efter tandblegning.

826162 826163

Ultradent Products Opalescence Office 495307 Introduktionssæt 495319 Minisæt 495315 Patientsæt

Utradent Products Opalescence Go blegeskinnen er forfyldt med 6 % brintoveriltegel

Med sin unikke UltraFit-skinne tilbyder Opalescence Go en blegeskinne, der er klar til brug og passer behageligt. Fordi UltraFit- skinnen kan justeres perfekt, forbliver den maksimale mængde gel i kontakt med tænderne under blegningsbehandlingen. Ved at dække molar til molar kommer gelen i kontakt med alle de posteriore elementer. Opalescence Go-blegegel indeholder kaliumnitrat og fluorid (også kaldet PF). Den har en behagelig smag af mint eller melon. Råd om brug: mellem 60 og 90 minutter, i 5 til 10 dage.

Patient Kit 829989

Mint

829983 Melon Emballagen indeholder: 10 blisterpakninger med hver 1 UltraFit- skinne til over- og underkæben.

Bulkemballage 829990 Mint 829984

Ultradent Products Umbrella Cheek Retractor 903431 5 enheder 903432 20 enheder 903433 40 enheder

TUNGE-, LÆBE- OG KINDSÅRHAGE • maksimerer patientkomfort

Melon Emballagen indeholder: 6 patientsæt med hver 10 blisterpakninger med 1 overkæbeskinne og 1 underkæbeskinne..

• trækker eller strækker ikke kinder eller læber • udløser ikke gaggingrefleks hos de fleste patienter • innovativ tilbagetrækning af tungen • nem betjening og placering • åbner og bevarer mellemrummet mellem tænder, læber og kinder, samtidig med at spyt holdes væk fra elementerne • forbedrer adgang til sugning

Cavex Bite&White Ready 2 Use 875439

Forfyldt blegemiddelskinne med højviskøs 6 % brintoveriltegel til samtidig blegning af de øverste og nederste tænder. Indeholder kaliumnitrat, der forebygger overfølsomhed.

Sæt, 8 fyldte skinner Sæt, 50 fyldte skinner Sæt, 6 fyldte skinner

875448 473905

Ultradent Products IsoBlock 139732 10 enheder

Engangs-bideblokke – bruges til blegning og restaureringer. Giver reduceret spænding i kæben og er behagelig for patienten.

Cavex Boil and Bite tray 605961 BW 085 Pakning, 8 varer.

Dobbeltsidet termoplastisk skinne til samtidig brug over og under. Velegnet til bl.a. blegemiddel.

10

Praktisk guide Blegning

11

Bestil online via www.cliniclands.dk eller per telefon 71 82 65 83

KAPITEL 4 BLEGNING MED A-VITAL

KAPITEL 5 WHITE SPOT BEHANDLING

Med denne metode forekommer blegning indvendig. Det kaldes også “vandrende blegemiddel”-metoden. Metoden er en acceptabel måde at blege misfarvede, ikke-vitale frontelementer på. Det mest effektive blegemiddel er 35 % brintoveriltegel. Gode resultater kan opnås ved at indlejre carbamidperoxidgel. Efter isolering af elementet og påføring af et barrieremateriale omsluttes brintoveriltegelen af elementet, og adgangen lukkes med et midlertidigt forseglingsmateriale. Blegematerialet kan udsættes for luft i et par dage. Proceduren kan om nødvendigt gentages. (Ikke beregnet til brug ved traume eller ved tegn på cervikal resorption).

Denne metode behandler hvide pletter på de forreste elementer. De hvide pletter skyldes en forskel i brydningsindekset mellem sund emalje og emalje, der er porøs pga. hypomineralisering. Idet man infiltrerer porøsiteten med et infiltrat, der har et brydningsindeks svarende til emaljens, forsvinder de hvide pletter. Porøsiteten skal være tilgængelig før infiltration. Dette opnås ved at påføre mikroabrasion.

fluorose

DMG Icon 326583

Hurtig, enkel og æstetisk: Infiltrationsbehandling med Icon. Cariogene hvide pletter forekommer ret hyppigt, f.eks. efter en ortodontisk behandling. Patienter betragter ofte disse hvide pletter som uønskede. Behandlingen med Icon omfatter: påføring af Icon-Etch, grundig skylning (30 sekunder), tørring med Icon-Dry og derefter infiltration med Icon. Icon-Etch er en 15 % saltsyre (HCl). Saltsyres dybdevirkning er især vigtig for infiltrationen. Icon-Dry er en væske baseret på ethanol (99 %). Det bruges til at tørre overfladen godt, selv i porøsiteterne. Da Icon-Dry trænger ind i porerne, ændres brydningsindekset, og de hvide pletter bliver mindre synlige. Infiltrationen med Icon sikrer på påviselig vis en effektiv afdækning af hvide pletter på glatte overflader. Det er en mild behandling sammenlignet med invasive interventioner.

vestibulært startersæt Inneholder: 1 Icon-Etch-sprøjte, 1 Icon-Dry-sprøjte, 1 Icon-Infiltrant- sprøjte, 6 dyser og tilbehør.

Non-Vital “walking bleach”-materiale; skal bruges med endodontisk behandlede, misfarvede tænder.

Ultradent Products Opalescence Endo 142951 / 142932 Indeholder: 35 % brintoverilte.

Før

Icon-Etch

Icon-Dry

Den hydrofile kemiske sammensætning af det midlertidige fikserings-/fyldningsmateriale er baseret på polycarboxylat og giver forsegling af høj kvalitet. Materialet er vandopløseligt og let at fjerne efter hærdning.

Ultradent Products UltraTemp 324976

Icon-Infiltrant

efter lyspolymerisering

efter

Kliniske fotos stillet til rådighed af: Dr. Ali Salehi, Strasbourg, Frankrig; Prof. Dr. Carlos Rocha Gomes Torres, Sao Paulo, Brasilien; Prof. Dr. Guilherme Martinelli Garone, Sao Paulo, Brasilien.

12

Praktisk guide Blegning

13

Bestil online via www.cliniclands.dk eller per telefon 71 82 65 83

RDA-værdi: Relativ dentinafskrabning

WHITE SPOTS EFTER FJERNELSE AF BØJLE Manifestationen af læsioner på hvide pletter efter fjernelse af bøjler er en almindelig bivirkning ved dårlig mundhygiejne i nærheden af fast orto-udstyr. En behandlingsmulighed for hvide pletter er at blege tænder med brintoverilte eller carbamidperoxid, der fjerner pletter. Disse handlinger giver to resultater: For det første en reduktion i opacitet som et resultat af en balance i brydningsindekset af de forstyrrede prismer. For det andet bleger den hvide plet kun lidt eller slet ikke. Det betyder, at det er lettere for den hvide plet at sprede sig på grund af den lave kontrast mellem det omgivende væv, der er blevet bleget, og selve den hvide plet. Efter evaluering af resultaterne efter blegning kan yderligere behandling, der anvender en infiltrationsteknik (Icon, DMG), være påkrævet. Ved at anvende denne teknik kan resterende grimme emaljepletter fjernes, forudsat at dybden evalueres korrekt, og at indikationerne følges korrekt. Infiltrationsharpiksen har en meget lav densitet, er opløsningsmiddelfri og trænger dybt ind i elementet. Efter infiltrationen placeres et lille lag emaljekomposit for at dække erosion forårsaget under behandlingen. Den emaljerede farve på White Dental Beauty CompoSite- systemet er yderst velegnet til dette dæklag. Denne farve giver klarhed, og den absorberer farven på kropsmaterialet og giver en naturlig effekt. Derefter skal du polere for at få et skinnende resultat.

Slibeevnen af polerpasta udtrykkes i RDA-værdi. Dette er et mål for slitage af dentin under en standardiseret

poleringsprocedure i henhold til ISO-standarder. Værdien 100 er tildelt en sammenligningspasta. Poleringspastaer med en RDA-værdi på mindre end 70 anses for at være lavt slibemiddel. Poleringspastaer med en RDA-værdi mellem 70-150 anses for at være moderat slibende. Og polerpastaer med en RDA-værdi mellem 151-250 er stærkt slibende. Dentin er blevet brugt som substrat til at måle slibeevnen. Poleringspastaer med en RDA-værdi under 200 er sikre og beskadiger ikke emaljen.

Optident White Dental Beauty CompoSite 9884020 4 g

Henry Schein Acclean Prophy Paste 9884674 Tube, 100 g 9003196 Tube, 150 g

FJERNELSE AF PLETTER Ydre misfarvning kan fjernes med poleringspasta eller med en luftpoleret blæsningsteknik. Men mange poleringspastaer indeholder slibende partikler, der ofte er hårdere end de overflader, de polerer. Polering med grovkornet pasta kan hurtigt fjerne pletter, men de efterlader en grovere tandoverflade. Poleringspasta med gennemsnitlige korn fjerner effektivt pletter med mindre slitage af emalje eller dentin. Jo finere slibematerialet er, desto finere er ridserne og det giver glattere og mere skinnende overflader. Rense- og poleringspasta uden fluor. Gennemsnitlig partikelstørrelse på 40 mikrometer. RDA-værdikop 43,8, børste 100,8. Kombineret rengørings- og poleringspasta til professionel tandrensning og profylaksebehandling. Fjerner plak og aflejringer meget effektivt. De innovative partikler med flere konturer sikrer optimal rengøring i starten af behandlingen og en glat finish i slutningen af de forebyggende behandlinger. Tilsætning af fluor styrker tandemaljen og forsinker demineraliseringen. RDA 120 (øget), fluoridindhold 0,2 %. Poleringspastaen er lyseblå og har mintsmag. som indeholder hydroxyapatit, og den blokerer effektivt de åbne dentinkanaler på eksponerede dentinoverflader. Resultatet er en barriere, der giver patienten øjeblikkelig lindring mod overfølsomhed. ProphyCare HAp er en 1-trinspasta for perfekte rengørings- og poleringsresultater. Ved starten af behandlingen giver den effektive pletfjernende egenskaber; hvorpå den slibende effekt reduceres gradvist; ved afslutningen af behandlingen modtager pastaen sine endelige poleringsegenskaber. Dette sikrer en kortere behandlingstid. ProphyCare HAp har en mild mintsmag, og dens attraktive konsistens er behagelig for patienter i alle aldre. Det sprøjter ikke, spilder ikke, smuldrer ikke, og det er nemt at skylle af. .

Genfyld 9884029 15x 0.25 g

før behandlingen

efter behandlingen

Henry Schein Maxima Acclean Smart Prophy polish paste 9009603 Tube, 100 g

før

efter + blegning

MIKROSLIBNING I denne metode anvendes en slibende pasta med mikrofin siliciumkarbid og saltsyre til at fjerne misfarvning, der findes i det ydre emaljelag. Efter mikroslibning kan der påføres et infiltreringsmiddel, og det er muligt at følge blegemetoden hjemme.

Directa ProphyCare HAp 1054829 Tube, 60 g

Ultradent Products Opalustre 333194 sæt

Kemisk og mekanisk slibepasta. Opalustre er en viskøs pasta med 6,6 % saltsyre og indeholder mikropartikler af siliciumcarbid. Denne kombination gør det muligt at fjerne pletter kemisk med forsigtig, mekanisk slibning.

Ultradent Products OpalCups borstel 306006 20 enheder

OpalCups: Polerkopper bruges til at generere en mere aggressiv effekt ved brug af Opalustre. Kopperne er designet til at minimere stænk.

14

Praktisk guide Blegning

15

Bestil online via www.cliniclands.dk eller per telefon 71 82 65 83

KAPITEL 6 KLARGØRING AF BLEGESKINNER

AIRPOLISH-BLÆSNINGSTEKNOLOGI Ved at anvende en luftdrevet luftpoleringsteknik kan misfarvning og/eller pletter fjernes effektivt. Det “klassiske” natriumbikarbonatpolerpulver kan fjerne eventuelle rester af kraftige pletter og pigmenteringspletter forårsaget af f.eks. af kaffe, rødvin og rygning. .

Ved hjælp af en vakuumdanner er det muligt at klargøre blegeskinner på tandklinikken. Dette er en effektiv og økonomisk måde at give en patient en individuel blegeskinne til hjemmebrug på. Ud over klargøring af blegeskinner kan den termiske vakuumdanner bruges til at lave flere dybe trækningsanvendelser som f.eks. mundbeskyttere, bøjler og skinner.

Henry Schein Maxima Acclean Air Polishing Powder 9002099 Citron, 300 g 9006269 Mint, 300 g 9003032 Perio, 100 g 9008159 Blød, 200 g

Cavex Vacuformer 356383

Fordi det er næsten umuligt at rense mellemrum mellem tænderne hos patienter med skæve tænder, er pulverdysen en egnet løsning. Pulverstrålen sikrer 100 % tilgængelighed omkring ortodontisk udstyr, uden at det er nødvendigt at fjerne tråde, ligaturer eller elastikker. Kombineret med pulveret er denne teknik i stand til at fjerne biofilm sikkert og effektivt uden at beskadige eller ændre overfladen, så fuld klæbeevne bevares.

Cavex Vacuformer-systemet er et komplet vakuumtermoformningssystem til f.eks. blegskinner, bideskinner og mundbeskyttere. Sættet indeholder: 1 Vacuformer, 1 saks, 6 baseskinner, 12 mundbeskytterskinner, 25 bideskinner 1,0 mm, 25 blegeskinner og 18 sæt Instant Stone med aktivator. Grundlæggende anvendelse af den dybe trækteknik ved hjælp af trækningsanordningen til dybt vakuum omfatter: blegeskinner, bideskinner, mundbeskyttere, bøjler og individuelle aftryksskinner. Den kompakte MINISTAR S er udstyret med scanningsteknologi: Scanneren læser det kodede materiale, hvilket gør det muligt at programmere vigtige parametre, herunder opvarmningstid, temperatur og afkølingstid.

Sodium bicarbonate polishing powder med citron- eller citronsmag. Pulveret indeholder afrundede korn i dimensionerne: 65 μm. Fås også som Soft og Perio.

Scheu-Dental MINISTAR S 656323

BA International Air Polisher Profylaksehåndstykke

• Ergonomisk design, lav vægt • Effektiv fjernelse af plak og aflejringer • Ideel interproksimal og overfladerengøring til ortodontisk klæbning • Patientvenlig

Modell

Farve

Kobling

9792886

BA720K

hvid

KaVo-kobling

9792888

BA720S hvid

Sirona-kobling

9792887

BA720W hvid

W&H-kobling

9792889

BA720B hvid

Bien Air-kobling

9792890

BA720N hvid

NSK-kobling

9793247

BA720K(Z)

sort

KaVo-kobling

9793251

BA720S(Z) sort

Sirona-kobling

9793248

BA720W(Z) sort

W&H-kobling

9793249

BA720B(Z) sort

Bien Air-kobling

9793250

BA720N(Z) sort

NSK-kobling

9795097

BA720M(Z) sort

Midwest-kobling

16

Praktisk guide Blegning

17

Bestil online via www.cliniclands.dk eller per telefon 71 82 65 83

KAPITEL 7 PATIENTSTØTTE

TILBEHØR LC Block-Out Resin kan bruges til at få plads i beholderen til blegeskinner. Det er også godt til andre laboratorieaktiviteter, såsom reparation af modeller og skænkeforme. LC Block-Out Resin kan doseres hurtigt og effektivt ved hjælp af den Black Mini Tip. Materialet skal lyspolymeriseres og må ikke anvendes intraoralt.

Ultradent Products LC Block-Out Resin 142648 Sæt 142697 Mini-refill 142649 Genfyld

Cavex Bite & White ExSense 900327

Cavex ExSense er den perfekte løsning til følsomme tænder. Denne revolutionerende tandbalsam giver hurtig og langvarig belysning, der er mulig med en innovativ cocktail af hydroxyapatit og en ‘hydro- dispersing sol’. De unikke egenskaber ved ‘hydro- dispergerende sol’ sikrer en perfekt gelspredning og et boost i hydroxyapatitgennemtrængning. Den synergetiske sammensætning af Cavex ExSense gør det muligt for hydroxyapatit at trænge igennem tubulerne og mikrorevner ekstra dybt ind i emaljen. Som følge heraf er de helt lukkede, og der kan forekomme krystallisering. Dette hjælper med at genoprette mikrohårdheden og fremskynder remineraliseringsprocessen.

Ultradent Products Sof-Trays Classic Sheets 142650 Regular 0,9 mm 142665 Medium 1,5 mm 142658 Heavy 2 mm

Med hensyn til klargøring af individuelle blegeskinner anbefales det at lave en fleksibel blegeskinne, der forbindes til tænderne “som en kontaktlinse”. En tynd og smidig plade (0,9 mm) har den største komfort. De firkantede plader blev oprindelig designet til det amerikanske marked, men de kan skæres i runde former, når de skal bruges i runde vakuumformere.

Ultradent Products Ultra EZ 238309 Kombitray 10x 437039 Kombitray 4x 141153 Sprøjter 4x 153837 Sprøjter 20x

UltraEZ er en desensibiliseringsgel, der har en kontinuerlig frigivelse på 3 % kaliumnitrat og fluorid (0,25 % neutral NaF). Dette produkt reducerer følsomheden, der forårsages af slid, varme- og kemiske ændringer, blegning af tænder og eksponerede rødder.

Ultradent Products Utility Vinyl Cutter 140175

Vinylsaks til grovklipning af bl.a. blegeskinner.

Ultradent Products Ultra-trim præcisionssaks 140171

Præcisionssaks i rustfrit stål giver præcisionsskæring af kanten omkring papilla interdental..

GC Tooth Mousse 626223 Sortiment

GC Tooth Mousse er en creme, der indeholder Recaldent, og som lader calcium- og fosfationer trænge igennem emaljen. Nye apatitkrystaller dannes, hvilket gør Tooth Mousse til en “flydende emalje”. Tooth Mousse genopretter mineralbalancen og stimulerer spytafsondringen. Tooth Mousse virker hurtigt efter 2-5 minutter. Det kan bruges specielt efter blegning, efter skalering og rodplanering; til følsomhed af tandskaftet og for at reducere synligheden af hvide pletter. Tooth Mousse kan påføres med en tandbørste eller i enten en blege- eller fluorskinne. Tooth Mousse fås i 5 smagsvarianter: Melon, jordbær, tutti-frutti, pebermynte og vanilje.

Genfyld 626227 626228 626229 626230 626224

Cavex Instant Stone 356374

Cavex Instant Stone er en revolutionerende gipskomposit, som perfekte modeller kan støbe på kun 10 minutter. Hærdede modeller er meget stærke og føles som plastik. Modeller fremstillet med Cavex Instant Stone har en smuk, glat overflade og en hidtil uset slidstyrke. Takket være et unikt og gennemtænkt blandingssystem er Cavex Instant Stone meget nem og hurtig at bruge, og den kan hurtigt og rent klargøres i en gipsmodel. Brugeren behøver ikke et vibrationsbord for at forberede modeller uden luftbobler, da Cavex Instant Stone har en unik formel. Cavex Bite&White Barrier/Spacer bruges som en barriere til at forhindre kontakt med tandkødet under en behandling In-Office. Cavex Bite&White Barrier/Spacer kan bruges som afstandsstykke på gipsmodeller til at skabe reservoirer i blegeskinner. Barrierens/afstandsstykkets blå farve står klart i kontrast til gips, tyggegummi og elementer.

Jordbær

Melon

Mint

Tutti-Frutti

Vanilje

Ultradent Products Opalescence Whitening Toothpaste 605221 Følsom 12x 139ml 605223 Følsom 24x 30ml 153927 24x 25 ml 155968 Tube, 28,3 g 435996 Tube, 100 ml 142691 12x 100 ml

Opalescenstandpasta er lavtslibende med en formel til beskyttelse af emalje og fjernelse af overfladepletter. Tandpastaen hjælper med at forebygge karies og hjælper patienter med at holde deres tænder hvide efter blegning. Tandpastaen er mild og egnet til daglig brug.

Cavex Bite&White Barrier Spacer 894169

18

Praktisk guide Blegning

19

Bestil online via www.cliniclands.dk eller per telefon 71 82 65 83

KAPITEL 8 PATIENTKOMMUNIKATION

WDB Inhouse Novon Posters 2017.qxp_Layout 1 15/06/2017 13:43 Page 2

ASK US ABOUT PROFESSIONAL TOOTH WHITENING

Shofu EyeSpecial C-IV 893701

Fjerde generation af EyeSpecial-tandkameraet opfylder specifikt brugerkrav som f.eks. grundlæggende brugervejledning og nem betjening. Det er derfor hurtigere, mere nøjagtigt og mere alsidigt. Nærbilledet giver nu betydeligt flere oplysninger om farve, overfladeareal og andre tandkarakteristika. Det nye (valgfrit tilgængelige) polariseringsfilter giver mulighed for blændfri visning af variabelt farvesamspil med naturlige tænder. EyeSpecial C-IV-tandkameraet er udstyret med den nyeste digitale teknologi. Det er nemt at lære at betjene det. Det er sikkert og kan bruges til en lang række indikationer. • Hurtig, intuitiv menunavigation • Ni optagelsestilstande • Videofunktion • Bruges med en hånd selv med operationshandsker • Desinficerbar i overensstemmelse med aktuelle hygiejneretningslinjer CONTROLSCREEN I venteværelset tiltrækkes næsten alles opmærksomhed af tv-skærmen. Dette er en fremragende mulighed for at kommunikere med dine patienter, klienter eller kunder. For eksempel om behandlingsmetoder, nye udviklinger i din profession, videoer eller oplysninger såsom nyheder og vejrudsigter. Overrask dem i venteværelset regelmæssigt med nye tekster og billeder. Det kan du nemt selv gøre via ControlScreen- softwaresystemet. Det er brugervenligt og kræver ingen teknisk viden. DENTAL INSTRUCT Dental Instruct informerer din patient hurtigt og tilstrækkeligt via en tablet. Ved hjælp af dette visuelle hjælpemiddel vil patienten forstå tandinstruktionerne meget bedre! Især under en specifik, vanskelig behandling er det nyttigt at give patienten gode forklaringer før eller under behandlingen. Instruktionerne understøtter kommunikationen mellem dig som tandlæge og patienten. Dental Instruct gør dette på en klar og velorganiseret måde ved hjælp af fotos, tekster og videoer. Med et tryk på en knap kan du endda videresende opfølgende instruktioner direkte til din patient. Din patient kan derfor altid være opdateret! Dette sikrer tillid og et tættere forhold til patienten.

H e t g e h e i m voor een mooie glimlach

20160108 WDB Instruction Sheet.indd 1

04-08-16 11:37

WHITE DENTAL BEAUTY T h e s e c r e t to a beautiful smile

AVAILABLE HERE

v a l

MEER OP MET

Voor mensen met gevoelige tanden

WHITE DENTAL BEAUTY

GOED NIEUWS!

Verkrijgbaar bij alle vooraanstaande tandartsen

MENSEN MET GEVOELIGE TANDEN KUNNEN NU VOL VERTROUWEN TANDEN BLEKEN MET 5% CP MET NOVON ®

WWW.WHITEDENTALBEAUTY.COM

H e t g e h e i m voor een mooie glimlach

20160108 WDB 6pg Patient Brochure.indd 1

04-08-16 11:30

20

Praktisk guide Blegning

21

Bestil online via www.cliniclands.dk eller per telefon 71 82 65 83

Zo simpel. Zo helder. Reveal aligner is een esthetische en comfortable aligner die u de resultaten bezorgt waarnaar u op zoek bent!

B   BLEGNING HJEMME MED INDIVIDUELLE SKINNER

B  -  BLEGNING HJEMME MED SKINNER, DER ER KLAR TIL BRUG

P -  PATIENT- KOMMUNIKATION

B  BLEGNING PÅ KLINIKKEN

P  PATIENTSTØTTE

Welkom bij Reveal © www.revealclearaligners.eu 036 53 58 600 ortho@henryschein.nl

Kies voor een mooie glimlach.

F  KLARGØRING AF BLEGESKINNER

B A- A-VITAL BLEGNING

www.revealclearaligners.eu

Volg ons op

B   WHITE SPOT BEHANDLING

20210006 Reveal rollup banners.indd 3

18-01-2021 10:29

22

Bestil online via www.cliniclands.dk eller per telefon 71 82 65 83

Produktionsvej 26 2600 Glostrup +45 71 82 65 83, kundeservice@cliniclands.com, www.cliniclands.dk

© Dette er en publikation af Henry Schein Dental BeNeLux. Intet af denne publikation må gengives og/eller offentliggøres uden udtrykkeligt samtykke fra Henry Schein Dental BeNeLux. Denne publikations ophavsret er udelukkende udarbejdet af Henry Schein Dental BeNeLux. Indholdet af denne publikation er omhyggeligt udformet. Ikke desto mindre tages der forbehold for ændringer i modeller, priser og specifikationer samt tryk- og typeindstillingsfejl. Henry Schein Dental BeNeLux kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle skader, der skyldes brug eller misbrug af indholdet. . 20210108

TIDLIGERE OFFENTLIGGJORTE GUIDER: ENDODONTI | MUNDHYGIEJNE OG FOREBYGGELSE | RESTORATION | AFTRYK | PÆDIATRISK TANDPLEJE | KRONER & BROER

Page 1 Page 2-3 Page 4-5 Page 6-7 Page 8-9 Page 10-11 Page 12-13 Page 14-15 Page 16-17 Page 18-19 Page 20-21 Page 22-23 Page 24

Powered by