Cliniclands Praktisk guide Endodonti

KAPITEL 2 isolering

Godt udsyn er vigtigt ved rodbehandling. Ved at bruge et par forstørrelsesbriller eller et behandlingsmikroskop gengives rodkanaler i stor detalje på grund af den store forstørrelse og belysning. Dette øger også markant chancen for at opnå et godt behandlingsresultat.

Henry Schein Dental Dam latex

En aseptisk arbejdszone er afgørende for succes med rodbehandling. Standarden her er at bruge en kofferdam.. Udover at skabe en tør arbejdszone, forhindrer brugen af en kofferdam små instrumenter i at blive slugt og derudover resulterer en kofferdam i højere behandlingskomfort for både patienten og den, der udfører behandlingen. Dugenefås i forskellige farver og tykkelser. Den bedst egnede kofferdamen er et latexklæde på 15 x 15 centimeter. Til patienter med latexallergi findes der latexfrie kofferdamduge lavet af vinyl eller silikone.

Merværdien ved at bruge forstørrelse og lys er især tydelig ved • lokalisering af utilgængelige kanalindgange, • søgning efter brud, • synliggøring af perforeringer, • synliggørelse af kurver og opdelte kanaler, • synliggørelse af ovale kanaler,

• komplet fyldning af kanaler, • behandling af en åben apex,

9002650 / 9002651 / 9002652 Meget strækbar kofferdam i latex; grøn. Mål: 15 x 15 cm

• fjernelse af gammelt rodkanalmateriale, og • fjernelse af knækkede rodkanalinstrumenter

Henry Schein Dental Dam ikke latex 5701396

Sigma Dental Orascoptic XV1 LED belysningssystem

Innovation, funktion, kvalitet og komfort. Forstørrelse og belysning i et og samme produkt. LED-systemet garanterer jævn lysintensitet, forstørrelsen giver perfekt synlighed. Takket være en innovativ berøringsfølsom betjening direkte på rammen er det nemt at justere lysstyrken. XV1 kan udstyres med følgende forstørrelser: 2,5 / 3,0 / 3,5 / 4,5 /5,5 / EyeZoom / EyeZoom Mini.

Kofferdam, lilla, 15 x 15 cm, medium, latexfri, høj rivebestandighed, høj

duktilitet, uden pulver. Pakning med 30 duge.

Henry Schein Kofferdamholdertang Ainsworth 1043375 Henry Schein Kofferdamholdertang Ivory 1045702

Åbningen i kofferdam for den del, der skal behandles, er lavet med en kofferdamholdertang eller en perforator (Ainsworth- eller Ivory- perforator). For at kofferdammen slutter godt til, er det vigtigt at holde hullet så lille, at der ikke er flænge i det. For at placere hullet i kofferdamdugendet rigtige sted, er det praktisk at bruge en kofferdamskabelon med bidediagram.

Klik her for mere information om Orascoptic XV1 LED

Endozoom Mikroskop

Global Mikroskop

HuFriedy Kofferdammall RTDUNIV 6118298

Henry Schein Kofferdamramme 9006436

Rammen, som kofferdammen spændes på, leveres i plast eller metal. Udover løse rammer er der også anatomisk udformede og kofferdamme, der allerede er udstyret med en ramme.

Hager & Werken Fit Kofferdamram

1 stor 1584189

Coltene Hygenic Flexi Dam ikke lateks 240748 Meget strækbart kofferdammateriale med indbygget ramme.

Her finder du mere information om, hvordan du sammensætter de perfekte forstørrelsesglas: https://www.orascoptic.com/products/loupes/loupe-builderr

Bestil online via www.cliniclands.dk eller per telefon 71 82 65 83

Praktisk guide Endodonti 2022

4

5

Powered by