Cliniclands Praktisk guide Endodonti

Med denne praktiske guide vælger vi at belyse endodonti i bred forstand. Denne vejledning er udarbejdet sammen med specialister og producenter, for at hjælpe dig med at vælge blandt det store udvalg af materialer og applikationer til endodontisk behandling. Du finder et udvalg af materialer, udstyr og instrumenter for at optimere din behandling. Fra diagnose til restaurering - alle stadier af behandlingen gennemgås.

Følg oss online cliniclands.dk

PRAKTISK GUIDE ENDODONTI

DIAGNOSE | ISOLERING | ADGANG | FØRSTE ÅBNING | UDBREDELSE | APPARATUR | IRRIGATION | OBTURATION | GENBEHANDLING | RESTAURERING

KAPITEL 1 diagnose

Behandling af pulpalæsioner og periapikale væv; Endodontiske behandlinger i daglige aktiviteter er nogle gange komplicerede. Rodkanalernes anatomi, forkalkninger, patientens mundåbning - det er alle forhindringer, der skal overvindes med endodontisk behandling af en del. Med denne praktiske guide vælger vi at belyse endodonti i bred forstand. Denne vejledning er udarbejdet i forbindelse med specialister og specialproducenter, for at hjælpe dig med at vælge blandt det store udvalg af materialer og applikationer til endodontisk behandling. Du finder udvalg af materialer, udstyr og instrumenter for at optimere din behandling. Fra diagnose til restaurering - alle stadier af behandlingen gennemgås. Forord og innholdsfortegnelse

Henry Schein Endo Sonde DG 16 1009279 Henry Schein Endo Cold Spray 9001383 / 9001384 Kølespray til at udføre en vitalitetstest. Temperatur ned til -45 ºC.

I en endodontisk undersøgelse er det at stille en korrekt diagnose det første vigtige skridt.

Formålet med diagnosen er at finde inficerede eller nekrotiske dele.

Hvor langt og i hvilket omfang disse dele er angrebne eller inficerede, kan man finde ud af ved at indsamle information om signaler og symptomer. Ved hjælp af en klinisk anamnese, intra- og ekstraoral undersøgelse og ved at udføre en vitalitetstest etableres en behandlingsplan

Log ind eller opret kundekonto. Cliniclands har Nordens største sortiment for dentale forbrugsvarer, og det til konkurrencedygtige priser!

Directa Frac Finder 141061

. .

Allerede en kunde? Log ind her www.cliniclands.dk Klik her for at oprette kundekonto. www.cliniclands.dk/register

Instrumenter til at finde revner i vitale dele og percussion-tests.

Med venlig hilsen Cliniclands

Hu-Friedy HD Black Line 887978 / 884019 / 884020

Reflekser forstyrrer udsynet. Ved at begrænse reflekserne ses detaljer bedre.

HD Black Line-spejle er designet til at optimere kliniske resultater ved at give overlegen synlighed i alle tandbehandlinger. Mindre blænding takket være Diamond Like Carbon (DLC)-belægningen, og klarheden af HD-spejlglasset gør det lettere at se bedre og mere detaljeret intraoralt.

01 D iagnose ��������������������������������������������������������������������������������������� 3 02 I solering ��������������������������������������������������������������������������������������� 5 03 A dgang ����������������������������������������������������������������������������������������� 7 04 I ndledende åbning ��������������������������������������������������������������������������� 9 05 U dbredelse ���������������������������������������������������������������������������������������� 11 06 A pparatur ����������������������������������������������������������������������������������� 18 07 I rrigasjon ����������������������������������������������������������������������������������� 24 08 O bturering ��������������������������������������������������������������������������������� 28 09 O mbehandling ��������������������������������������������������������������������������������� 34 10 R estaurering ������������������������������������������������������������������������������ 36

En røntgenundersøgelse giver et vigtigt bidrag til at vurdere tilstanden af de periapikale væv udover den kliniske undersøgelse. Ændringer i knoglevævet omkring rodspidsen er en meget vigtig indikator for en angrebet eller inficeret pulp.

Specialister anvender også ”cone beam computed tomography, CBCT” for at identificere periapikal patologi.

Diagnosen stilles i henhold til ALARA-princippet (As Low As Reasonably Achievable).

Bestil online via www.cliniclands.dk eller per telefon 71 82 65 83

Praktisk guide Endodonti 2022

2

3

KAPITEL 2 isolering

Godt udsyn er vigtigt ved rodbehandling. Ved at bruge et par forstørrelsesbriller eller et behandlingsmikroskop gengives rodkanaler i stor detalje på grund af den store forstørrelse og belysning. Dette øger også markant chancen for at opnå et godt behandlingsresultat.

Henry Schein Dental Dam latex

En aseptisk arbejdszone er afgørende for succes med rodbehandling. Standarden her er at bruge en kofferdam.. Udover at skabe en tør arbejdszone, forhindrer brugen af en kofferdam små instrumenter i at blive slugt og derudover resulterer en kofferdam i højere behandlingskomfort for både patienten og den, der udfører behandlingen. Dugenefås i forskellige farver og tykkelser. Den bedst egnede kofferdamen er et latexklæde på 15 x 15 centimeter. Til patienter med latexallergi findes der latexfrie kofferdamduge lavet af vinyl eller silikone.

Merværdien ved at bruge forstørrelse og lys er især tydelig ved • lokalisering af utilgængelige kanalindgange, • søgning efter brud, • synliggøring af perforeringer, • synliggørelse af kurver og opdelte kanaler, • synliggørelse af ovale kanaler,

• komplet fyldning af kanaler, • behandling af en åben apex,

9002650 / 9002651 / 9002652 Meget strækbar kofferdam i latex; grøn. Mål: 15 x 15 cm

• fjernelse af gammelt rodkanalmateriale, og • fjernelse af knækkede rodkanalinstrumenter

Henry Schein Dental Dam ikke latex 5701396

Sigma Dental Orascoptic XV1 LED belysningssystem

Innovation, funktion, kvalitet og komfort. Forstørrelse og belysning i et og samme produkt. LED-systemet garanterer jævn lysintensitet, forstørrelsen giver perfekt synlighed. Takket være en innovativ berøringsfølsom betjening direkte på rammen er det nemt at justere lysstyrken. XV1 kan udstyres med følgende forstørrelser: 2,5 / 3,0 / 3,5 / 4,5 /5,5 / EyeZoom / EyeZoom Mini.

Kofferdam, lilla, 15 x 15 cm, medium, latexfri, høj rivebestandighed, høj

duktilitet, uden pulver. Pakning med 30 duge.

Henry Schein Kofferdamholdertang Ainsworth 1043375 Henry Schein Kofferdamholdertang Ivory 1045702

Åbningen i kofferdam for den del, der skal behandles, er lavet med en kofferdamholdertang eller en perforator (Ainsworth- eller Ivory- perforator). For at kofferdammen slutter godt til, er det vigtigt at holde hullet så lille, at der ikke er flænge i det. For at placere hullet i kofferdamdugendet rigtige sted, er det praktisk at bruge en kofferdamskabelon med bidediagram.

Klik her for mere information om Orascoptic XV1 LED

Endozoom Mikroskop

Global Mikroskop

HuFriedy Kofferdammall RTDUNIV 6118298

Henry Schein Kofferdamramme 9006436

Rammen, som kofferdammen spændes på, leveres i plast eller metal. Udover løse rammer er der også anatomisk udformede og kofferdamme, der allerede er udstyret med en ramme.

Hager & Werken Fit Kofferdamram

1 stor 1584189

Coltene Hygenic Flexi Dam ikke lateks 240748 Meget strækbart kofferdammateriale med indbygget ramme.

Her finder du mere information om, hvordan du sammensætter de perfekte forstørrelsesglas: https://www.orascoptic.com/products/loupes/loupe-builderr

Bestil online via www.cliniclands.dk eller per telefon 71 82 65 83

Praktisk guide Endodonti 2022

4

5

KAPITEL 3 adgang

Ivoclar Vivadent Optradam Plus 339416

OptraDam Plus baseret på en innovativ tredimensionel teknologi, til en fuldstændig tør behandlingszone. På Grund af sin anatomiske form og sit bløde og tredimensionelle design er OptraDam noget helt andet end en almindelig kofferdam. Fordi kofferdammen automatisk forlænges i oral retning, opnås en automatisk fiksering i munden. OptraDam fås i størrelserne ”Regular” og ”Small”.

Microcopy NeoEndo Access diamant, FG

Adgang til en del og kvaliteten af åbningen muliggør en komplet behandling af rodkanaler. For at få adgang til pulpkammeret hurtigt, nemt og sikkert, er det klogt ikke at bruge for lange diamantbor. På denne måde undgår du at bore gennem bunden af pulpkammeret ved et uheld. For det meste er en topskærende diamantbor nok til at åbne pulpkammeret. Derefter fjernes hele taget af pulpkammeret med et lidt længere diamantbor. Til dette er Endo Access diamond E164 (topskærende) eller E165 (ikke-topskærende) eller Endo Access 151Z eller 152 (hærdet stål, ikke-topskærende) meget velegnet.

Form Diameter Korn

E164

Ø 015 grov

569864

Form Diameter Korn

E165

Ø 014 grov

561283

E165L

Ø 014 langt grov

569865

Kofferdammen holdes normalt på plads med specielle klemmer med eller uden (vingeløse) vinger. Kofferdamklemmens vinge sikrer god stabilitet og afkast. Kofferdamklemmer uden vinger anbefales, hvis arbejdszonen er begrænset. Den nye generation af matte klemmer giver færre lysrefleksioner, hvilket er særligt praktisk ved brug af et behandlingsmikroskop. Til at isolere dele kan du også bruge kilen, hvis det er svært at få en klemme på plads.

Microcopy NeoBurr Endo Access FG, konisk rund

Komet Hårdmetalbor H1SEM

Henry Schein Kofferdamklemmer 9004560 Kofferdamklemmer i rustfrit stål med mat overfladebehandling.

HuFriedy Kofferdamklemme Black Line

Coltène Hygenic Wedjets ikke latex 242965 Stabiliseringssnor som alternativ til kofferdamklemme.

Form Diameter

Diameter

151Z

Ø 016

561091

268120

Ø 010

151L-Z Ø 016 langt

574514

268121

Ø 012

152-016 Ø 016 safe-end

561093

268061

Ø 014

268062

Ø 016

268063

Ø 018

268064

Ø 021

268065

Ø 023

Med Gates Glidden Drills kan kanalindgangene åbnes op.

Endo Access Bor Langt 191A er særligt velegnet til at finde skjulte kanalindgange, lokalisering af opsplittede filer og udboring af fiberstifter. I sådanne tilfælde anbefaler vi kraftigt at bruge forstørrelse.

Henry Schein Gates Glidden Drill Pakning med 6 stk. RA

Hager & Meisinger Endo Access Bor RA Langt 191A

Henry Schein Kofferdamklemmetang Brewer 1043374

HuFriedy Kofferdamklemme ACTA 1 139740

Ultradent OraSeal Caulking 143104 Brug OraSeal Caulking materiale, når det er svært at skabe en god indeslutning af angrebne dele eller rødder. OraSeal Caulking-materialer kan også bruges til at reparere en lækage i en kofferdam. Den forsegler kofferdam ved at reparere med keramik og beskytter derved tandkødet mod flussyre.

Mål

Diameter

9880836

nr1

0,5 mm

9880837

nr2

0,7 mm

9880838

nr3

0,9 mm

9880839

nr4

1,1 mm

9880840

nr5

1,3 mm

9880841

nr6

1,5 mm

9880842

sæt 1-6

Bestil online via www.cliniclands.dk eller per telefon 71 82 65 83

Praktisk guide Endodonti 2022

6

7

KAPITEL 4 indledende åbning

Ved hjælp af kariesindikatoren Sable Seek (grøn farve) kan demineraliseret dentin findes på steder, der er svære at se, f.eks. under overskydende glasur ved forberedelse af klasse I, II eller III eller ved forberedelsens grænse mellem glasur og dentin. Sable Seek forhindrer overekskavering og dermed at pulpen blotlægges i dybe carieslæsioner. For at forbedre restaureringens vedhæftningsevne skal demineraliseret dentin fjernes. Sable Seek er let at se og er en hurtig metode til at lokalisere forkalkede rodkanalåbninger. Seek kariesindikator med glykolbaserede FD&C-godkendte farvestoffer.

Manuel udbredelse

Efter at have oprettet adgang til delen, er det vigtigt at få viden om, hvordan rodkanalen er konfigureret. Til forkalkede kanaler er det tilrådeligt at bruge specielle kateteriseringsfiler takket være deres unikke konusform og pyramideformede spids. For at fjerne så meget snavs som muligt skal du først rense den koronale del af kanalerne. Med en tynd fil (ISO 08, 10 eller 15) udforskes muligheden for at få adgang til den apikale del af kanalen. Ved stærkt forkalkede kanaler er en stiv håndfil indikeret. Ved formning af den koronale del af kanalen er det muligt at indsætte filen i kanalen, uden at den strammer. Først skal overskydende dentin fjernes. Ved at udvide kan du kontrollere, om en kanalindgang er oval eller rund. Derved må man overveje, hvordan selve udbredelsen skal foregå.

Ultradent Products Sable Seek 143125 Indhold: 4 x 1,2 ml og 20 Black Mini Brush-spidser.

Henry Schein Maxima K-Files i steril pakning

Henry Schein Endo Sonde DG 16 1009279

BA International ultralyd BAC200S/SL 9796172 / 9796173 Komplet piezo-enhed med kobling til Satelec vinkelstykke.

Diameter-sortiment

10-35

40-70

5701230 5701231

21 mm

5701243 5701250

25 mm

5701258 5701259

31 mm

Henry Schein Boreblok 1026303 12 FG + 5 RA

Diameter

15

08

20

25

06

10

30

35

40

5701260 5701261

5701262 5701264 5701265 5701266 5701267

5701268 5701269

21 mm

5701232 5701233 5701234 5701244 5701245 5701246 5701247

5701248 5701249

25 mm

Borestativ i rustfrit stål..

Diameter

50

55

90

100

45

60

70

80

5701270 5701224 5701225 5701226 5701227

5701228 5701229 5701263

21 mm

5701251

5701252 5701253 5701254 5701255 5701256 5701257

5701242

25 mm

Ultralydsspidser gør det muligt, normalt under et mikroskop eller forstørrelsesglas, at forme pulpakammeret letter, adgangsvejen til rodkanalen og fjerne eventuelle forkalkninger.

Klargøre adgang

Udforskning

Mani D Finders 350840

Dentsply Sirona C+ Files

D-Finders er stive håndfiler med D-tværsnit, der er specielt designet til at finde og indledningsvis åbne forkalkede rodkanaler.

Gør det lettere at trænge ind i forkalkede rodkanaler. Ved hjælp af denne specielle applikation kan filerne håndtere ryk bedre.

Diameter

12X/08

12X/06

12X/10

463771

463772 463773

18 mm

463776 463777

463778

21 mm

463781

463782 463783

25 mm

Acteon Insert ET18D 174570 Ultraljudspids ET18D

Acteon Insert ETBD 174569 Ultraljudspids ETBD

Diameter

12X/sæt

12X/20

12X/15

Diameter

463774 465623 463775

18 mm

12

15

10

Ultralydsspids i stål med diamantbelægning brugt i pulpkammeret. Med disse fjernes overskydende vægge, forkalkninger eller fyldstof.

Ultralydsspids med et diamantbelagt hoved for enden for at finde adgangsvejen til rodkanalen.

311631

394707

346263

463779 465624 463780

21 mm

21 mm

350840 351730

346264

463784 465625 463785

25 mm

25 mm

Bestil online via www.cliniclands.dk eller per telefon 71 82 65 83

Praktisk guide Endodonti 2022

8

9

KAPITEL 5 formning

Mekanisk udbredelse

Roterende

EdgeEndo EdgeGlidePath

De tre centrale stadier af rodbehandling består af: instrumentering (udbredelse), irrigation/desinfektion og at hermetisk forsegle rodkanalen. Instrumentering og irrigation omtales samlet som kemisk-mekanisk rensning. Formålet med kemisk-mekanisk rensning er at fjerne inficeret hårdt og blødt væv, så rodkanalen effektivt kan desinficeres og omsluttes med en rodkanalfyldning. Instrumentering og forberedelse af rodkanalerne kan ske med almindelige håndinstrumenter eller med mekanisk drevne instrumenter.

Kerr Traverse

Spidsstørrelse 19 .02 til .06 for 16 mm

9888387

9888388

9888389

21 mm

25 mm

31 mm

Traversfiler er designet med en ikke- slibende spids, så det handler mindre om transport.

Dentsply Sirona Proglider

Sequence

876867

21 mm

Efter koronalforberedelsen bliver det lettere at rengøre yderligere med mekaniske filer.

876868

25 mm

Diameter 16.02

876869

31 mm

503852

503853

503855

21 mm

25 mm

31 mm

Metode: Roterende – Crown Down

Hvis du ønsker det, kan du fortsætte forberedelsen med pendulvirkende filer fra Crown-Down, indtil filen når sin fulde længde.

Den mest almindeligt anvendte mekaniske metode er kontinuerlig rotation.

Pendulvirkende

Ved at bruge varmebehandling er disse filers fleksibilitet og modstandsdygtighed over for cyklisk træthed blevet væsentligt forbedret, hvilket har gjort det muligt at behandle rodkanaler med kompleks anatomi.

EdgeEndo EdgeOne Fire GlidePath

Sequence

EdgeOne Fire Glidepath bruges med en penduleffekt og er kompatibel med andre pendulfilsystemer.

9885147

21 mm

9885148

25 mm

Varmebehandlede (FireWire) EdgeOne Fire Glidepath-filer repræsenterer den fleksibilitet og kraft som EdgeEndo er kendt for, og bruges i stedet for næsten otte andre endo-instrumenter til at skabe en glidepathhurtigere.

9885149

31 mm

Dette sikrer, at kanalens anatomi bevares bedre og for større sikkerhed under behandlingen.

Dentsply Sirona WaveOne Gold Glider

Sequence

Pendulvirkende (ISO 15, 2 % konusform) og optimeret Glider til at skabe en glidepath.

656190

21 mm

656192

25 mm

656193

31 mm

Metode: Pendulvirkende

VDW R-Pilot NiTi glidbanefilar

For at forhindre at filen sætter sig fast, anvendes pendulvirkende filer med en kombineret frem- og tilbagebevægelse.

Sequence

Mekanisk instrument til hurtigt og sikkert at skabe en glidepathved hjælp af en penduleffekt.

651698

21 mm

Med denne metode er det i de fleste tilfælde muligt at tilpasse metoden med kun én fil.

651699

25 mm

651701

31 mm

Bestil online via www.cliniclands.dk eller per telefon 71 82 65 83

Praktisk guide Endodonti 2022

10

11

Roterende Crown Down

EdgeEndo EdgeFile X7 Pakke med 6 st. Sterile

De ideelle egenskaber ved roterende NiTi-filer: Fleksibilitet – ekstremt vigtigt at følge den komplekse anatomi uden iatrogen skade. Brudstyrke – for at give rodkanaler en form uden brud eller deformation. Effekt – for optimal udbredelse og fjernelse af snavs.

EdgeFile X7 bruger en generelt anerkendt og gennemprøvet teknologi med ensartet konusform.

Længde

Spidsens størrelse

Konusformens størrelse

6-Pak - STERILE

21 mm 25 mm 29 mm

Det er også muligt at bruge EdgeFile X7 med en ”med-urets” penduleffekt (CW 150-30 300 o/min) eller adaptiv bevægelse (CW 370-50 500 o/min).

9885267 9885268 9885269

04

17

9885270 9885271

9885272

06

Counter Clockwise Motion (CCW 30-150 300 rpm) er slet ikke egnet til EdgeFile X7. Til denne bevægelse findes EdgeOne.

9885273 9885274 9885275

04

20

NYHET – EDGEFILE X7 Hvorfor et nyt roterende NiTi-filsystem? 1. Ydeevne og sikkerhed 2. Enkel (to-fil metode) 3. Alsidig (konusform/bevægelse) 4. Minimalt (rationelt) invasiv

9885276 9885277 9885278

06

Nr 15 K-fil

Nr 17/04

Nr 25/04

I nyligt offentliggjorte undersøgelser sammenlignes X7 med andre systemer til fjernelse af dentin og apikale transport.

9885279 9885280 9885281

04

25

7

x

9885282 9885283 9885284

06

Du finder studiet her: (klik eller scan QR-koden)

9885285 9885286 9885287

04

06 EDGEONE ™

30

Medurs rotation, hastighed 300-500 o/min Drejningsmoment indstillet til 250-410 g/cm DE NIEUWE STANDAARD • Warmtebehandelde FireWire NiTi vijlen • Verhoogde weerstand tegen cyclische vermoeidheid • Maten: Small, Primary, Medium & Large • Lengte: 21 mm, 25 mm, 31 mm

9885288 9885289 9885290

Den revolutionerende EdgeFile X7 har gennemgået den patenterede FireWire NiTi-varmebehandlingsproces. Denne proces gør NiTi-legeringen stærkere og mere fleksibel og tilføjer EdgeFile X7 Canal Contouring Technology, hvorved formhukommelsen og bounce back-effekten reduceres. Den fleksible EdgeFile følger kanalens anatomi uden at rette sig ud og begrænser dermed risikoen for afsatser, transport og perforering. Det fleksible skaft begrænser behovet for en for stor lige adgang, så der kan efterlades mere tandstruktur.

9885291

9885292 9885293

04 FIRE

35

9885294 9885295 9885296

06

Steriel verpakt, 3 stuks

9885297 9885298 9885299

04

ø

● Large

● Small

● Primary

● Medium

40

9885300 9885301 9888041 9888044 9888042 9888045 9888043 9888046

9885302

06

21 mm 25 mm 31 mm

9888038 9888041 9888044 9888047 9888039 9888042 9888045 9888048 9888038 9888041 9888039 9888042 9888040 9888043 9888044 9888047 9888045 9888048 9888046 9888049 9888040 9888043 9888046 9888049

9885303 9885304 9885305

04

45

9885306 9885307 9885308

06

Zeer fl exibel Meget fleksibel

Geen terugvering Ingen bounce- back

Verhoogde weerstand Meget stærk

9885309 9885310 9885311

04

EdgeFile® X7 sætpakke 20, 25, 30

06 EDGEONEGLIDEPATH ™ 9885312 9885313 9885314

RECIPROCATING GLIDEPATH • Warmtebehandelde FireWire NiTi vijlen • Voor EdgeOne Fire • Lengte: 21 mm, 25 mm, 31 mm

X7

Steriel verpakt, 3 stuks

Takket være forskellige (varme)behandlingsmetoder ændres egenskaberne af NiTi filer

ø 21 mm 000 25 mm 000 31 mm 000

Varmebehandlet Firewire ™ NiTi

11 mm skaftlængde for bedre adgang bagtil.

ISO merkebånd

austenit

martensit

EDGEONE CORE OBTURATOR Thermische obturator met roze guttapercha kern. Speciaal te gebruiken in combinatie met de EdgeOne Fire reciprocerende vijlen. Verpakking bevat 5 obturators en 1 size verifier. ● Small ● Primary ● Medium ● Large 9888191 9888189 9888187 9888126

Jævn konusform .04 eller .06

I de senere år har varmebehandlingen af NiTi-filerne set ud til at gennemgå en vigtig forandring, da ydeevnen er blevet forbedret.

Kalibreringsringe

EDGEONE FILL OBTURATOR Thermische obturator met plastic carrier. Speciaal te gebruiken met de EdgeOne Fire reciprocerende vijlen. Verpakking, ? stuks ● Small ● Primary ● Medium ● Large 9888192 9888190 9888188 9888135

Den alsidige NiTi-legering er en legering med formhukommelse og har, udover at den ”husker”, også superelastiske egenskaber.

Steril pakning

Silikonstopper

Grundlaget for formhukommelse og superelasticitet er den temperaturafhængige overgang fra en krystalform til en anden. Ved en omdannelse lige over overgangstemperaturen skifter en del af krystallen til en anden krystalform.

Parabolformat tværsnit

EDGEONE FIRE GUTTA PERCHA POINTS Verpakking, 60 stuks ● Small ● Primary ● Medium ● Large 9888205 9888206 9888207 9888208

Så snart denne omdannelse bliver fjernet, genvinder denne del sin oprindelige krystalform, hvorved instrumentet genvinder sin oprindelige form.

Findes i tre længder: 21, 25 og 29 mm.

Overgangstemperaturen kan i meget høj grad indstilles ved at ændre Ni/Ti-forholdet ved at tilføje andre komponenter, ved varmebehandling eller ved mekanisk bearbejdning.

EDGEONE FIRE PAPER POINTS Paper points, compatibel met EdgeOne Fire reciprocerende vijlen. Verpakking, 100 stuks ● Small ● Primary ● Medium ● Large 9888209 9888210 9888211 9888212

Længste rillediameter 1 mm

Bestel online via www.henryschein.be & telefonisch via 02 257 40 50

4

Bestil online via www.cliniclands.dk eller per telefon 71 82 65 83

Praktisk guide Endodonti 2022

12

13

Dentsply Sirona Protaper Gold Pakning med 6 stk

Edge Endo – Varmebehandlet Firewire ™ NiTi

FireWire™ NiTi er en innovation inden for metallurgi. Den patenterede varmebehandling garanterer højere fleksibilitet, giver højere modstand mod cyklisk træthed og giver højere vridningsmodstand.* Filen går ikke tilbage og sikrer at rodkanalens anatomi bevares.

ET

Protaper Gold-filer har gennemgået en særlig varmebehandling med Gold-teknologi, hvorigennem der, udover den gyldne farve og større fleksibilitet, opnås højere modstand mod cyklisk træthed. ProTaper Gold-filer er kompatible med alle nuværende Protaper- obturationsmetoder, såsom papirstift, guttaperka-stift, Thermafil og GuttaCore. For bedre intraoral synlighed er filen også udstyret med et 11 mm kortere skaft. Filene er sterilt pakket.

ETP

* Baseret på test af cyklisk modstand i henhold til diagrammet over FireWire NiTi’s styrke: http://edgeendo.com/comparative-study-of-cyclic-fatigue-resistance/

X7

Ø

SX

set

S2

F1

F2

F5

F3

F4

S1

EdgeEndo EdgeTaper Pakning med 6 stk. Sterile

608647

19 mm

608648 608649 608655 608656 608657

608659 608660 608643

21 mm

Længde

608650 608651

608662 608663 608664 608665 608667

608644

25 mm

6-pak – STERILE

Størrelse

21 mm 25 mm 31 mm

608652 608654 608668 608669 608670 608671

608672 608645

31 mm

9885032

SX

Finnes kun i 19 mm

9885026 9885027 9885028

S1

9885029 9885030 9885031

S2

Dentsply Sirona Protaper Next Pakning med 6 stk

9885011

9885012 9885013

F1

9885014 9885015 9885016

F2

9885017

9885018 9885019

F3

Protaper Next NiTi-filen er en effektiv løsning til dem, der leder efter et alsidigt og fleksibelt system, der kan håndtere de fleste endodontiske behandlinger. Takket være den unikke svingende bevægelse kan du nemt lave selv meget buede og smalle kanaler. På grund af M-Wire-teknologien reduceres risikoen for brud, samtidig med at filen ikke mister sin kraft. Filene er sterilt pakket.

9885020 9885021

9885022

F4

9885023 9885024 9885025

F5

9885033 9885034

EdgeTaper sætpakke

SX, S1, S2, F1, F2, F3

ENDODONTIE

ENDODONTIE

EdgeEndo EdgeTaper Platinum Pakning med 6 stk. Sterile

Diameter

set

X2

X5

X1

X3

X4

465013

465016 465019 465022 465025 465028

21 mm

465014 465017

465020 465023 465026 465029

25 mm

Længde

HYBRID HEAT TREATMENT PREPARATION TECHNIQUE Door gebruik te maken van de combinatie EdgeTaper S1 en S2 (martensietfase = stijver) en de EdgeTaper Platinum SX en F1 (austenietfase = meer flexibel) is het mogelijk om de door prof. Gambarini voorgestelde Hybrid Heat Treatment Technique toe te passen. De brede taper van de SX zorgt voor de juiste coronale opening. De smalle taper van de S1 en S2 vijlen maakt een eenvoudige vormgeving en betere coronale verbreding mogelijk door de toepassing van een efficiënte borstel­ beweging. De F1 vijl respecteert meer de apicale kromming en zorgt voor een mooie tapse eindvormgeving.

HYBRID HEAT TREATMENT PREPARATION TECHNIQUE Door gebruik te maken van de combinatie EdgeTaper S1 en S2 (martensietfase = stijver) en de EdgeTaper Platinum SX en F1 (austenietfase = meer flexibel) is het mogelijk om de door prof. Gambarini voorgestelde Hybrid Heat Treatment Technique toe te passen. De brede taper van de SX zorgt voor de juiste coronale opening. De smalle taper van de S1 en S2 vijlen maakt een eenvoudige vormgeving en betere coronale verbreding mogelijk door de toepassing van een efficiënte borstel­ beweging. De F1 vijl respecteert meer de apicale kromming en zorgt voor een mooie tapse eindvormgeving.

6-pak – STERILE

Størrelse

21 mm 25 mm 31 mm

465015

465018 465021

465024 465027

465030

31 mm

9885007 Only available in 19mm

SX

PASPOORT

PASPOORT

9885001

9885002 9885003

S1

Dentsply Sirona TruNatomy Pakken indeholder: 1 Orifice Modifier, 1 Glider og til hver en Trunatomy Small, Prime og Medium fil. Filene er sterilt pakket. TruNatomy-behandlingskonceptet muliggør minimalt invasiv rodbehandling og garanterer samtidig en effektiv eliminering af dentin. Rodkanalens anatomi respekteres, og optimal irrigation bliver mulig.

9885004 9885005 9885006

S2

9888390 9888391

9888392

F1

9888393 9888394 9888395

F2

9888396 9888397 9888398

F3

9888399 9888400 9888401

F4

9888402 9888403 9885000

F5

EdgeTaper Platinum TM sætpakke

9885008 9885009 9885010

SX, S1, S2, F1, F2, F3

Diameter

sæt

832511

21 mm

FORBEREDELSESSMETODE MED HYBRIDVARMEBEHANDLING

832512

25 mm

832513

31 mm

Ved at bruge kombinationen EdgeTaper S1 og S2 (austenitfase = stivere) og EdgeTaper Platinum SX og F1 (martensitfase = mere fleksibel) kan du tilpasse den af prof. Gambarini præsenterede metode til hybrid varmebehandling.

Den brede konusform på SX garanterer den korrekte koronale åbning. Den smalle konusform på S1- og S2-filene gør det lettere at danne en bedre koronal forlængelse ved at anvende en effektiv børstebevægelse. F1 respekterer i højere grad den apikale krumning og garanterer en flot tilspidset slutudbredelse.

Praktisk guide Endodonti 2022 tandheelkunde aan de Sapienza Universiteit van Rome, Italië, en directeur van de masteropleiding endodontie van de tandheelkundige school. Hij heeft een privépraktijk die zich beperkt tot endodontie in Rome, waar hij zich richt op endodontisch materiaal en klinische endodontie. PROF. GIANLUCA GAMBARINI Prof. Gianluca Gambarini is hoofd endodontie en restauratieve

PROF. GIANLUCA GAMBARINI Prof. Gianluca Gambarini is hoofd endodontie en restauratieve tandheelkunde aan de Sapienza Universiteit van Rome, Italië, en directeur van de masteropleiding endodontie van de tandheelkundige school. Hij heeft een privépraktijk die zich beperkt tot endodontie in Rome, waar hij zich richt op endodontisch materiaal en klinische endodontie.

Bestil online via www.cliniclands.dk eller per telefon 71 82 65 83

14

15

Pendulvirkende

Dentsply Sirona WaveOne Gold Pakning med 6 stk

EDGEONE FIRE EdgeOne Fire filer er udviklet til at give rodkanaler form gennem en modsvingende bevægelse. EdgeOne Fire fås med ISO-dimensioner 20, 25, 35 og 45, og disse filer kan bruges i et pendulvirkende stykke. Edge Endo FireWire NiTi-filer er en innovation inden for mekaniske filer.

Filerne er mere fleksible og er mere modstandsdygtige over for cyklisk træthed. FireWire NiTi-teknologi gør det muligt for Edge Endo-filer ikke at hoppe, respektere rodkanalens anatomi og følge rodkanalen omhyggeligt.

Mere modstandsdygtig over for cyklisk træthed takket være forbedret fleksibilitet. Variabelt parallelogram-tværsnit for mindre vridning i kombination med en ny Gold-varmebehandling. Til behandling af de fleste kliniske tilfælde er instrumenterne tilgængelige i fire formater. Pakket i sterile engangsblisterpakninger, for at reducere risikoen for krydskontaminering og brud og for at opretholde en jævn skæreeffekt.

Diameter

sæt

primær

Stor

Lille

Middel

542805 542809 542813

542817

542820

21 mm

542806 542810 542814 542818 542821

25 mm

Varmebehandlet Firewire ™ NiTi

542807

542812

542815

542819 542822

31 mm

12 mm skaftlængde

Kalibreringsringe

Variabel konusform

VDW Reciproc blue Pakning med 6 stk

Den nye generation af Reciproc blue-instrument er baseret på Reciproc- konceptet og giver højere fleksibilitet og styrke mod cyklisk træthed, takket være den nye varmebehandling Blue treatment. På grund af deres unikke design har filerne en god skæreeffekt. Reciproc blue må kun bruges én gang og leveres i en steril blisterpakning. Det betyder, at instrumentet giver en jævn skærevirkning, og at risikoen for krydskontaminering er begrænset. Der kræves kun ét instrument til udbredelsen, med et skaft på 11 mm for at få bedre adgang til rodkanalen.

ISO markeringsbånd

Silikonestopper

Steril pakning

Parallelogramformat tværsnit

Diameter

R40

R50

R25

Findes i tre længder: 21, 25 og 31 mm

620512

620514 620515

21 mm

620516 620517

620519

25 mm

620520 620522 620523

31 mm

Kerr TF sett til adaptiv prosess 471386 Lille - 23 mm 471387 Lille - 27 mm 471388 Middel/Stor - 23 mm 471389 Middel/Stor - 27 mm Sættet indeholder: Tre TF adaptive filer og tre håndfiler.

EdgeEndo EdgeOne Fire Pakning med 3 stk. Sterile

Længde

3-Pak - STERIL

Størrelse

21 mm 25 mm 31 mm

9888193 9888194 9888195

Lille

9888196 9888197 9888198

Primær

TF adaptive filer er endodontiske filer, der får sin form ved at dreje i stedet for ved slibning. Takket være rotationsbevægelsen bevares strukturen og forekomsten af mikrofrakturer modvirkes, hvilket gør filen mere holdbar. Fordi filen er produceret med R-Phase teknologi, bliver den optimal fleksibel og frem for alt brudsikker.

9888199 9888200 9888201

Middel

9888202 9888203 9888204

Stor

EdgeOne Fire® sætpakke Lillen, Primær, Middels 9885144 9885145 9885146

Omvendt pendulvirkning 30° med uret og 150° mod uret drejningsmoment 4,0-5,2 N/cm/408-530 g/cm. Effektivt hastighed 300-350 o/min

Nr 15 Handfil

Primær

Bestil online via www.cliniclands.dk eller per telefon 71 82 65 83

Praktisk guide Endodonti 2022

16

17

KAPITEL 6 apparatur

Coltène CanalPro Jeni Endomotor 890183

Fristående ”navigering” i rodkanalen takket være revolutionerende software. Et helt nyt drevkoncept med et selvstændigt hjælpesystem, som gør forberedelsen af rodkanalen meget mere sikker, mere effektiv og overraskende enkel. Digitalt hjælpesystem, der bruger komplekse algoritmer til at styre instrumentets bevægelse med millisekunders intervaller. Rotationsbevægelsen og hastigheden indstilles kontinuerligt på basis af strømstyrke og drejningsmoment. Indbygget apexlokalisator med længdemåling i realtid og lydsignaler garanterer endnu højere sikkerhed under mekanisk og kemisk forberedelse. • Vælg mellem Reciproc og kontinuerlig bevægelse • Meget brugervenlig, med mulighed for at vælge mellem forskellige programmer • Trådløs; batteriet kan holde til to timers kontinuerlig brug • Ingen fodpedal – tænd/sluk-knap på vinkelstykket • Med vinkelstykke 6:1 Total frihed: Problemfri kombination af en trådløs motor med kontinuerlig og oscillerende bevægelse med intelligensen fra en iPad. X-SMART iQ sætter barren på et nyt niveau med hensyn til ergonomi og brugeroplevelse. Endo Partner: X-SMART iQ er en fuldstændig digital platform, der hjælper dig under alle stadier af endodontisk behandling – fra patientinformation til håndtering af alle behandlingsdata. Fremtidssikret: X-SMART IQ er udviklet til at vokse med din praksis – forskellige behandlingsapparater, services og hjælpemidler er interaktivt integreret i én og samme løsning. X-SMART iQ kombinerer problemfrit en trådløs motor, der kan bruges med roterende og pendulmonterede filsystemer med, intelligensen fra en iPad, sætter barren på et nyt niveau af ergonomi og brugervenlighed. Som en fuldt digital platform hjælper X-SMART iQ i hver fase af endodontisk behandling – fra patientinformation til dataindsamling. Med Propex iQ er intelligent længdemåling den perfekte tilføjelse til X-SMART iQ-systemet. Trinene i behandlingssystemet kan følges både i kombineret og i stand-alone tilstand. Ved at kombinere X-Smart iQ med Endo iQ-appen får du adgang til ekstra avancerede muligheder. Der medfølger ingen iPad.

60023659

BA International NiTi vinkelstykke Endo 9792867 BAE35 til mikromotorer – 115:1 9792868 BAE45 til luftmotorer – 66:1

• Endodontisk vinkelstykke med momentstyring uden behov for bordenhed - tilsluttes direkte til motoren • Kan bruges med alle gængse roterende NiTi-filer på markedet • Enkel momentindstilling med unik magnetisk ring (fem momentniveauer) • System med genrotation for at undgå at en fil sætter sig fast i en kanal og unødvendigt drejningsmoment • Leveres med apex clip-kobling SIRONiTi Apex og SIRONiTi Air Plus Apex er vinkelstykker med momentbegrænsende funktion: Så snart det indstillede moment er nået, forhindrer den forgyldte magnetiske kobling, at filen sætter sig fast i rodkanalen som følge af genrotation. Med apex clip-kobling.

Pakningen indeholder: Endo Motor Control-enhed, motor med stik til apex-måling, isoleret vinkelstykke 1:1, Bluetooth fodpedal, apex-kabelsæt og netledning.

Dentsply Sirona SIRONiTi Apex 261627 SIRONiTi Apex 6174234 – Retardation 115:1 404318 SIRONiTi Air+ Apex 6324615 – Retardation 66:1

Dentsply Sirona X-Smart Plus Endomotor 433690 A1032

VDW Reciproc direct 648427 V04 1095 025 000

Oplev det første vinkelstykke med penduleffekt • Reciproc direkte-vinkelstykket kan fastgøres direkte til mikromotoren på dentalenheden • Den tilsluttes nemt din el- eller luftmotor, så du kan komme i gang med Reciproc one file endo • Oplev den innovative teknologi, der sikkert og effektivt driver Reciproc-instrumenterne

Dentsply Sirona X-Smart iQ Trådløs endomotor 547354 A10540

Indhold: Et vinkelstykke Reciproc direct, 24 Reciproc blue-instrument (25 mm) sterile (12 stk R25, 6 stk R40, 6 stk R50), et standrør til smøreoliespray, brugervejledning og brugsanvisning.

Pakningen indeholder: X-SMART iQ vinkelstykkemotor, X-SMART iQ vinkelstykke og X-SMART iQ iPad mini-beskyttelsesetui. Der medfølger ingen iPad.

Endomotorer For at begrænse risikoen for instrumentbrud findes der specialmotorer og -vinkelstykker, som kan indstilles til en bestemt hastighed, som anses for sikker. Motoren har ofte momentstyring, hvorved motoren stopper, når instrumentet møder en vis modstand. Nogle motorer har et filbibliotek hvor alle parametre til brug allerede er programmeret ind.

Dentsply Sirona X-SMART iQ og Propex iQ Basic startsæt trådløs endomotor 822555 Pakningen indeholder: X-SMART iQ vinkelstykke, en Propex iQ apexlokalisator med tilbehør og et Endo iQ-stativ.

BA International Optima E+ Trådløs endoenhet

Kompakt og ergonomisk designet trådløs endomotor med indbygget vinkelstykke i et. • Fem programmer, inklusive auto-reverse- og auto-stop-programmer • To programmer til pendulvirkende filsystemer • Enheden kan bruges med alle D-type filer, inklusive NiTi • Omdrejningshastighed: 100-600 v/min • Vridningsmoment: 1-4 N.cm

9796027 BAE370R

Bestil online via www.cliniclands.dk eller per telefon 71 82 65 83

Praktisk guide Endodonti 2022

18

19

Kerr Elements e-motion endomotor 878752 815-1707 Pakningen indeholder:: elements e-motion endomotor, KaVo 8: et vinkelstykke og en fodpedal.

VDW VDW.Connect Drive & Locate Reciproc Blue 830572 M00 CLOC RBL KIT 000 Der medfølger ingen iPad. VDW.CONNECT-appen kan downloades gratis fra App Store.

• Begrænsningen af maksimalt drejningsmoment giver højere sikkerhed mod fildeformation og brud • Motoren er intuitiv at bruge takket være en brugervenlig touchskærm og en grænseflade til fem individuelt justerbare programmer • Filbiblioteket indeholder mere end 190 forprogrammerede filer • Systemet omdrejningshastighed: 20-2 500 o/m med en momentindstilling på 0,1-6,0 N.cm

VDW.CONNECT Drive og Locate RECIPROC blue set indeholder: • VDW.CONNECT Drive inkl. 6:1 vinkelstykke og holder til vinkelstykket • VDW.CONNECT Locate Kit • RECIPROC Blue System Kit 24: 24 RECIPROC blue-instrument (25 mm), sterilt emballeret (12 stk R25, 6 stk R40, 6 stk R50), 180 RECIPROC blue sortiment med papirstift i steril emballage (90 stk R25, 60 stk R40, 30 stk R50), 60 RECIPROC blue sortiment med guttaperkastift, (36 stk R25, 12 stk R40, 12 stk R50) og et endoøvelseselement med tre ruder Trådløs endomotor med iPad-tilpasning. • Den perfekte kombination til tidsbesparende og sikker rodbehandlingsforberedelse med maskine. • Den eneste trådløse endomotor til forberedelse med RECIPROC uden noget ekstra apparat • Perfekt til nye brugere, takket være RECIPROC REVERSE-komfortfunktionen • Takket være app-understøttelsen kan roterende filsystemer også isættes Enkel: professionel forberedelse med kun ét instrument Sikker: minimal risiko for brud takket være de præcist indstillede drejekroge i VDW.CONNECT Drive Endomotor Tidsbesparende: færre trin under forberedelse og kortere forberedelsestid, ingen rengøring eller sterilisering af instrumenter på grund af engangsbrug

Morita DentaPort ZX sett OTR 6912 532545

VDW VDW.Connect Drive sett 547657 V04 1183 000 500 Indhold: VDW.CONNECT Drive endomotor inkl. Vinkelstykke 6:1 og håndstykkeholdere og VDW.CONNECT- tilbehør til iPad mini. Der medfølger ingen iPad mini. VDW.CONNECT-appen kan downloades gratis fra App Store. .

Apexlokalisator, endomotor inkl. OTR-funktion i én og samme enhed. Består af Dentaport modul 6900 og 6907. Den nye OTR-funktion kombinerer fordelene ved rotationsteknologien med gensidig teknologi. Så længe den indstillede værdi for drejningsmoment ikke overskrides, kører motoren med optimal hastighed. Så snart den indstillede værdi for drejningsmoment overskrides under en 180 graders omdrejning, aktiveres funktionen med omvendt drejningsmoment. Dette stopper rotationen i skæreretningen, og filen roteres 90° tilbage, for derefter at fortsætte med at dreje i skæreretningen. Denne proces er ekstremt præcis og garanterer hurtig, sikker og korrekt forberedelse.

VDW VDW.Silver Reciproc 455027 V04 1163 000 000

Endomotor til pendulvirkende og roterende forberedelse. VDW.Silver har både forprogrammerede og frit valgte muligheder og er velegnet til VDW-file og andre kendte filvarianter.

Elektronisk længdebestemmelse Den apikale grænse mellem dentin og cement danner et anatomisk endepunkt for instrumentering og obturation. Dette punkt kan bestemmes ved røntgenteknik. En moderne elektronisk apexlokalisator kan korrekt bestemme dette punkt i mere end 90% af tilfældene.

Med vinkelstykke 6:1

Filen føres ind i rodkanalen. Når filen kommer tæt på den apikale indsnævring, udsender apexlokalisatoren et lyd- og/ eller et lyssignal. For at få en nøjagtig måling er det vigtigt at fjerne overskydende fugt og at bestemme længden med en af filerne ISO 08, 10 eller 15 i smalle kanaler eller ISO 15, 20 eller 25 i brede kanaler.

Hvordan fungerer en elektronisk længdebestemmelse?

VDW VDW.Gold Reciproc 436690 V04 1173 000 000

En apexlokalisator fungerer på basis af et elektrisk kredsløb. Den ene pol er i kontakt med slimhinden via en læbekrog og den anden pol er fastgjort til en fil.

Endomotor til pendulvirkende og roterende forberedelse, med indbygget apexlokalisator. VDW.Gold bruger Reciproc-teknologi og er en unik kombination af en endomotor og længdebestemmer. VDW.Gold har både forprogrammerede og frit valgt momentstyring og er velegnet til VDW-file og andre kendte filvarianter.

Coltène CanalPro Compact apexlokalisator 609035 60019095

Med vinkelstykke 6:1

• Apexlokalisator med lav vægt. • Lille og tyndt design • Brugervenlig grænseflade • LCD-skærm for optimal ydeevne • Lys- og lydsignaler

Inklusive en holder til enheden og to CR2032 lithium-batterier, en måleledning, to læbekroge, to filklemmer, en sensor, en skruetrækker og en brugsanvisning

• Gode resultater i både tørre og fugtige kanaler • Indbygget demotilstand for at demonstrere behandlingen

Bestil online via www.cliniclands.dk eller per telefon 71 82 65 83

Praktisk guide Endodonti 2022

20

21

Dentsply Sirona Propex IQ Apexlokalisator 822551 B00PPIQSTAKIT

VDW Raypex 6 408299 V04 1113 000 000

Propex iQ er let at forbinde til X-Smart IQ- håndstykket, og begge kan derefter forbindes til Endo iQ-appen. Hermed kan processoren følge filens forløb i realtid og forme rodkanalen, mens du kan styre processen visuelt på appen. Propex IQ garanterer pålidelig læsning af filens fremskridt i både kombineret og selvstændig

Raypex 6 er en apexlokalisator med den nyeste multi-frekvensteknologi, meget nem at bruge, automatisk kalibrering og separat apikal RAYPEX Zoom med farveindikation. Raypex 6 Apex apexlokalisator er kendetegnet ved: • Den seneste apexlokalisator til flere frekvenser • Automatisk Plug-and-Check • Monokrom berøringsskærm til intelligent brug • Individuelle indstillingsmuligheder • Sammenfoldelig taskedesign • Brugervenlig grænseflade. • Intuitiv menu til konfiguration af muligheder • Mulighed for at vælge mellem to lydsignaler og baggrundsfarver En smart apexlokalisator. Nøjagtighed helt til fingerspidserne for at optimere endobehandling. En lille letvægts apexlokalisator, der er nem at integrere i arbejdsgangen via Bluetooth. • Tydelige LED- og lyssignaler • Nem kontrol og overblik over filens fremskridt på iPad-skærmen ved hjælp af VDW.CONNECT-appen • Mulighed for at ændre udbredelsesmålet til apikalt omvendt (kun med appen)

Indhold: apexlokalisator, måleledning, to læbeclips, to filklemmer, kontaktsonde, oplader og tilbehør

Basic startsæt indeholder: En Propex iQ apexlokalisator med tilbehør og en Endo iQ standard.

tilstand. Enheden kræver ingen speciel kalibrering eller justering og er derfor brugervenlig.

Dentsply Sirona propex•pixi Apexlokalisator 476417 A1030

• Nøjagtig og pålidelig • LED-display i farve • Apikal sporing af tredje • Fungerer i tørre og fugtige kanaler • Klar til brug – ingen kalibrering eller justering nødvendig • Udviklet til at blive placeret på patientens bryst under arbejdet, hvilket muliggør bedre visuel inspektion af filen • Måleledning, der klippes på, og skridsikre puder til at holde apparatet på plads

IIndhold: propex•pixi apexlokalisator, genopladeligt batteri, universal oplader, målekabel, to læbekroge og en tilslutningskrog.

VDW VDW.CONNECT LOCATE APEXLOKALISATOR 830474 M00 CLOC 000 000 Indhold: VDW.CONNECT Locate apexlokalisator, engangs- beskyttelseshylster, monteringsclips, målekabel og ekstern testprobe, 2 filclips, 5 læbeclips, adapter til VDW.CONNECT Drive håndstykke, indbygget batteri og oplader.

Kerr Apex ID Apexlokalisator 471883 972-0090

En ekstremt kompakt enhed, der kontinuerligt kalibrerer for at give stabile målinger og klarere lys- og lydindikationer. Nøjagtige målinger under næsten alle kanalforhold. Nulpunktet justeres på baggrund af individuel klinisk vurdering.

Sættet indeholder: Et Apex ID, en holder, fem læbekroge, to filholdere B, en filholder A, en ledning til sonden, en brugervejledning og 3 AAA 1,5 volt batterier.

Morita DentaPort Root ZX modul 6900 132465 6900

DentaPort ZX fungerer efter Moritas patenterede Quotient-metodeprincip, ved hvilken kanalimpedans beregnes ud fra forholdet mellem to lige store frekvenser (400 Hz og 8 kHz). Målenøjagtigheden påvirkes ikke af blod, natriumhypoklorit, vand, lokalbedøvelse eller endda pulpa.

Leveres med apexlokalisator, sondekabel, 5 Contrary-elektroder, 3 filholdere - 3 x 1,5 volt AA-batterier (0,2 A) og funktionstest.

Morita Root ZX Mini Apexlokalisator 335475 6951-110 hvid 335477 6951-120 rød 335479 6951-130 blå 335480 6951-140 grøn

• Nøjagtig måling • Ingen indstilling af nulværdi • Automatisk kalibrering • Stort LED-display i farve

• Hukommelsesfunktion med tre programmer • Fås i fire farver Inklusiv en ledning til sonden, tre filholdere, fem elektroder, en kanallængdetester og 3 AAA-batterier.

Bestil online via www.cliniclands.dk eller per telefon 71 82 65 83

Praktisk guide Endodonti 2022

22

23

Page 1 Page 2-3 Page 4-5 Page 6-7 Page 8-9 Page 10-11 Page 12-13 Page 14-15 Page 16-17 Page 18-19 Page 20-21 Page 22-23 Page 24-25 Page 26-27 Page 28-29 Page 30-31 Page 32-33 Page 34-35 Page 36-37 Page 38-39 Page 40

Powered by